MICRONUTRIENT PREMIX
Wheat Flour Premix
Wheat is one of the most widely consumed cereal grains that are produced worldwide; wheat flour is consumed in a range of forms that includes breads, biscuits, pastas, cakes, wafers and extruded products such as Noodles. Fortification of this staple offers a great deal to consumers, satisfying caloric requirements as well as alleviating the problem of hidden hunger.

Maize Flour Premix
The growing centralization of maize milling, its world-wide consumption, and the simplicity of the fortification technology make this vehicle a good choice for nutritional intervention. Overall stability of micronutrients in fortified maize flour stored at room temperature is good.

CONTACT US
Milk and Milk Products
MILK – Nature’s most nearly perfect food. Besides protein and fat, dairy products provide a wide range of micronutrients, such as fat-soluble vitamins and calcium. However, most of these nutrients are lost during High temperature processing, which is why dairy fortification is important. Milk and milk powders are commonly fortified with vitamins A and D3. Both liquid and powder premixes are available from Hexagon Nutrition.

FORD VERANDER RICE KERNELS

Rys is een van die belangrikste krammetjies ter wêreld, veral in Suidoos-Asië. Rys word deur ongeveer 70% van die Indiese bevolking verbruik, volgens 'n verslag wat deur die internasionale NRO - Global Alliance for Custain Nutrition (GAIN) vrygestel is. Versterkte Rice Kernels (FRK's) word normaalweg in 'n verhouding van 1:99 tot normale rys gevoeg om gefortifiseerde rys te maak wat die voedingswaarde van rys bydra.
Die versterking van rys kan volgens die volgende metodes gedoen word:
-
Hot Extrusie: die rys kan versterk word deur die ekstrusieproses, wat behels dat die rysmeel, mikrovoedingstowwe en water gekombineer word en dan word die produk in die vorm van ryspitte uitgedruk. Die proses behels die onderwerping van die produk aan hitte, d.w.s. 70 ° C -110 ° C, dus word die produk vooraf gekook
-
Koue ekstrusie: Hierdie proses is soos warm ekstrusie, maar daar is geen hitteverwerking nie en rysmeel word vervang deur rysdeeg, wat gekombineer word met die mikrovoedingsmengsel. Die mengsel word dan uitgedruk in die vorm van rys soos pitte. Hierdie soort gefortifiseerde rys is nie vooraf gekook nie.
-
Sluiting: In hierdie tegniek word die voorvoegsels van mikrovoedingstowwe gekombineer met bestanddele soos tandvleis en wasse, wat later op die rys gespuit word.
-
Dusting: Hierdie metode behels die afstof van die ryskorrels met die mikrovoedingstowwe, wat bind met die ryskorrels as gevolg van elektrostatiese krag.
Alhoewel daar ander tegnieke soos Coating en Dusting bestaan, is Hot Air Extrusie die mees voorkeurmetode om te versterk.
Algemene bondgenote:
Vitamiene: Vitamiene B9 en B12
Minerale: yster

