FORD VERANDER RICE KERNELS

FRK.jpg

Rys is een van die belangrikste krammetjies ter wêreld, veral in Suidoos-Asië. Rys word deur ongeveer 70% van die Indiese bevolking verbruik, volgens 'n verslag wat deur die internasionale NRO - Global Alliance for Custain Nutrition (GAIN) vrygestel is. Versterkte Rice Kernels (FRK's) word normaalweg in 'n verhouding van 1:99 tot normale rys gevoeg om gefortifiseerde rys te maak wat die voedingswaarde van rys bydra.

Die versterking van rys kan volgens die volgende metodes gedoen word:

  1. Hot Extrusie: die rys kan versterk word deur die ekstrusieproses, wat behels dat die rysmeel, mikrovoedingstowwe en water gekombineer word en dan word die produk in die vorm van ryspitte uitgedruk. Die proses behels die onderwerping van die produk aan hitte, d.w.s. 70 ° C -110 ° C, dus word die produk vooraf gekook

  2. Koue ekstrusie: Hierdie proses is soos warm ekstrusie, maar daar is geen hitteverwerking nie en rysmeel word vervang deur rysdeeg, wat gekombineer word met die mikrovoedingsmengsel. Die mengsel word dan uitgedruk in die vorm van rys soos pitte. Hierdie soort gefortifiseerde rys is nie vooraf gekook nie.

  3. Sluiting: In hierdie tegniek word die voorvoegsels van mikrovoedingstowwe gekombineer met bestanddele soos tandvleis en wasse, wat later op die rys gespuit word.

  4. Dusting: Hierdie metode behels die afstof van die ryskorrels met die mikrovoedingstowwe, wat bind met die ryskorrels as gevolg van elektrostatiese krag. 

Alhoewel daar ander tegnieke soos Coating en Dusting bestaan, is Hot Air Extrusie die mees voorkeurmetode om te versterk.

Algemene bondgenote:

Vitamiene: Vitamiene B9 en B12

Minerale: yster

frk3_edited.jpg
FRK2.jfif